Ekonomi

Ekonomin kan benämnas med de båda orden glädje och förtvivlan. Ibland flyter allt på och man får det där lilla extra över och kan göra det där extra man kanske drömt om några månader,köpa just det där klädesplaget man såg på stan igår eller spara till en resa.
 
Men just nu tycks allt gå emot mig, utgifterna bara regnar över mig och minsta lilla motgång/utgift känns som ett stort krig. Man kämpar och kämpar för att hålla modet uppe, men inombors bryts man ner. Tankarna gnager på än. Hur ska lägga jag lägga upp utgifterna, hur får jag det att gå ihop, vad måste jag avstå ifrån (vilket kan vara allt från en fika med kompisar till lite större saker) och man grubblar och grubblar, virder och vänder på sina kronor,sover illa osv.
 
Till slut orkar man inte mer, utan man bryter ihop och så blev fallet igår. Hur fan ska jag klara denna och kommande månad..?
 
Är i alla fall evigt tacksam att jag har så snälla föräldrar. Att luta sin axel mot och berätta vad man känner och bolla idéer med. Bara få prata av sig en smula och att lätta sitt hjärta är guld värt.
 
Denna gång är det framför allt bilutgifterna som är springer iväg. Efter att i november i fjol ha byt båda fjädrarna fram på bilen, ett kalas på ca 6000 kr, så ligger min nuvarande budget på underkant. Har liksom inte haft möjlighet att på knappt 3 månader spara ihop de där tusenlapparna och nu var det dags igen. Framhjullagren ska bytas, några stag är trasiga och bakvagnen är inte som den ska. Ja hej tusenlappar som inte finns..
 
Så jag hoppas det blir ljusare om några månader, så jag kan resa en sväng. Något jag drömmer om, bara få komma iväg och släppa allt man har runt omkring sig och bara vara!